دسته‌بندی نشده

بوستر پمپ چیست ؟

بوستر پمپ چیست ؟
Rate this post

یکی از مشکلات بزرگی که در سیستم های شهری آب ساختمان ها وجود دارد تنظیم فشار آب است و مقدار مصرف آبی است که همیشه هم در حال تغییر است و با این تغییر فشار آب ، سیستم های پمپ ثابت مقدار مشخص شده ی آب را به لوله ها پمپاژ میکند و این قضیه باعث میشود مقدار فشاری که به لوله ها بیاید همیشه در حال تغییر است . برای همین بالا و پایین شدن فشار ها و افزایش آب مرتب به لوله ها و شیرآلات آسیب وارد می شود. در بعضی مواقع کم شدن یک دفعه ی آب باعث قطع کلی آب در بعضی از نقاط شهر یا آپارتمان ها نیز میشود .

 

بوستر پمپ آبرسانی چیست ؟

در واقع میتوان گفت ، بوستر پمپ آب رسانی باعث می شود که ما از بی آبی و کم آبی نجات پیدا کنیم. برای کمبود فشار آب ساختمان های با طبقات زیاد و مصرف بالای آب ، بوستر پمپ مورد استفاده قرار میگیرد که از چند عدد پمپ که به شکل یک خط در کنار هم قرار گرفته باشد تشکیل شده است .

در ادامه ی مطلب بیشتر و کامل تر در رابطه با اینکه بوستر پمپ به چه صورت است و چه کاربردهایی دارد توضیح میدهیم.

همانطور که در بالا اشاره کردیم بیشتر ساختمان ها ، فشار لازم را برای آب در ساختمان ها ندارند و نمیتوانند این فشار آب لازم را تهیه کنند که در این مواقع پمپی را نصب میکنند .  حال اگر تعداد واحد ها زیاد باشد بجای پمپ از بوستر پمپ ها استفاده میشود که باعث تنظیم فشار آب مصرفی میشوند و توانایی این را دارند ، همزمان که آب در لوله ها آمده و آبرسانی شهری مکش می شود باعث افزایش سطح دبی آب می شود . در این صورت از طریق آن ، مقدار فشار لازم آب مصرفی را تامین میکند.

 

کاربرد بوستر پمپ چیست؟

کاربرد بوستر پمپ ها اصلو افزایش فشار آب میباشد و باعث تقویت آن ها نیز می شوند و با کمک تابلو های کنترل هوشمند ، فشار آب را پمپاژ می کنند  . این الکترو پمپ ها از استیل ساخته شده اند و در برابر ضربه ها و برخورد ها بسیار مقاوم هستند و همینطور ، به دلیل فولاد بودن آن ها ضد زنگ هم هستند.

یکی دیگر از کاربرد های بوستر پمپ ها این است که فشار داخل لوله های آبرسانی و آتشنشان ها را تقویت میکنند.

 

کاربرد بوستر پمپ آبرسانی چیست ؟

از بوستر پمپ های آبرسانی اکثرا در مرکزهای بزرگ استفاده میکنند . مانند مرکز های تجاری و مرکز های اداری و ساختمان های بیمارستان ها و فرودگاه ها و ساختمان های بلند که دارای واحدهای زیادی هستند.

اجزای اصلی بوستر پمپ چیست ؟

  • پمپ ها
  • شاسی اصلی
  • تابلوی برق کنترل
  • کلتور
  • مکش
  • تجهیزات وکنترل فشار

 

 

انواع برق مصرفی بوستر پمپ

برق مصرفی بوستر پمپ های دور ثابت 220 ولت است و برق مصرفی بوستر پمپ متغیر 380 ولت و سه فاز است.

در بوستر پمپ های حرفه ایی یک مخزن وجود دارد که این مخزن وقتی میبیند که فشار آب زیاد است از بالا رفتن فشار آب جلوگیری میکند و در خود ذخیره میکند و نمیگذارد فشار زیاد وارد لوله ها شود و زمانی که میبیند فشار  کم می شود آن را مجدد به مسیر لوله ها هدایت میکند تا مشکلی در کم آبی به وجود نیاید.

انواع بوستر پمپ آبرسانی

  • بوستر پمپ دور ثابت
  • بوستر پمپ متغیر

 

ویژگی بوستر پمپ دور ثابت

در بوستر پمپ های دور ثابت روشن و خاموش شدن این پمپ ها به صورت نوبتی و ترتیبی است . در این نوع بوستر پمپ های دور ثابت از چند عدد منبع دیافراگمی با حجم ها و ظرفیت های مشخصی استفاده میکنند .

در رابطه با این بوستر پمپ ، باید بگوییم که از یک یا چند نوع الکترو پمپ ساخته شده است و این نوع پمپ ها دارای جوکی پمپ یا الکترو پمپ های پیشرو هستند.

این الکترو پمپ ها دارای دو پرشر هستند و از پرشر سوییچ استفاده میکنند که از یکی از پرشرها برای فشار های حداکثری و از پرشر دوم برای فشار های حداقلی و فشار های تنظیمی استفاده میشود .

ویژگی بوستر پمپ متغیر

استفاده از بوستر پمپ متغیر در کشور های صنعتی رایج است  . در این  بوستر پمپ ها پمپ هایی استفاده میشوند که اینورتر باشند . اینورتر وسیله ایی هست که با آن میتوانیم فرکانس های برق را تغییر دهیم .

بوستر پمپ هایی که دارای اینورتر هستند قیمت های بالایی دارند . در صورتی که تجهیزات این نوع بوستر پمپ های دور متغیر با تجهیزات و وسایلی که بوستر پمپ های دور ثابت دارند یکی است و فقط تفاوتی که در بوستر پمپ دور متغیر وجود دارد ، تابلوی کنترل و فرمان و سنسور فشار است.

روش چیدمان بوستر پمپ ها

  • تک پمپ ها : در این روش چیدمان بوستر پمپ ها یک الکترو دیزل و یک الکتروپمپ وجود دارد.
  • دو پمپ ها : در این روش چیدمان بوستر پمپ ها از دو الکتروپمپ و دو دیزل پمپ و یک الکترودیزل پمپ و یک الکترو پمپ استفاده میکنند.
  • چند پمپ ها : در این روش چیدمان بوستر پمپ ها از دو دیزل پمپ و یک الکترو پمپ و سه دیزل پمپ استفاده میکنند.

یک نکته را هم میتوانیم در اینجا متذکر شویم که در روش های چیدمان چند پمپ و یا دو پمپ نیز می توانیم از پمپ های پیشرو استفاده کنیم .

مزیت بوستر پمپ دور ثابت

  • بوستر پمپ های دور ثابت از هزینه های کمتری برخوردار هستند نسبت به بوستر پمپ های دور متغیر.

 

  • بوستر پمپ های دور ثابت دارای ساده ترین تجهیزات هستند.

 

  • برای تعمیرات و راه اندازی بوستر پمپ های دور ثابت نیازی به متخصص نیست.

معایب بوستر پمپ دور ثابت

  • در بین پمپ ها دارای استهلاک بالایی است.

 

  • میزان برق مصرفی این نوع بوستر پمپ زیاد است.

 

  • در این نوع پمپ فشار در حال تغییر است.

 

 

 

 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.